Portugalska proti Hrvaški kvote, napoved, izbor: Kje gledati kvalifikacije za svetovno prvenstvo, prenos v živo, začetni čas
Portugalska proti Hrvaški kvote, napoved, izbor: Kje gledati kvalifikacije za svetovno prvenstvo, prenos v živo, začetni čas

Portugalska proti Hrvaški kvote, napoved, izbor: Kje gledati kvalifikacije za svetovno prvenstvo, prenos v živo, začetni čas

Akcija Lige narodov UEFA se vrača v četrtek, Otroški Nogometni dresi ko bosta Portugalska in Hrvaška dobili skupino 1 Lige A na stadionu da Luz. Stvari so bile polne dogodkov, ki so vključevali ta dva na dveh tekmah pred štirimi leti na tem tekmovanju, vendar sta se obe strani borili na UEFA Euro 2024. Portugalci so izpadli v četrtfinalu, medtem ko se Hrvati sploh niso prebili čez skupinski del.

Po Nemčiji ni prišlo do nobenih sprememb, tako da Roberto Martinez ostaja na čelu Portugalske, Zlatko Dalić pa še vedno nadzoruje hrvaško ekipo. Cristiano Ronaldo in Luka Modrić se še naprej upirata mednarodni upokojitvi, čeprav jo je Pepe dan po tem poletju končno poklical. Portugalci so to osvojili že leta 2019 in upajo, da bodo to posnemali s točkami proti Hrvaški in Škotski, potrebnimi iz zaporednih lizbonskih datumov.

Prvi dve uvrstitvi bi lahko zadostovali, da Vatrene pošljejo naprej pred Poljsko in Škote, finalni poraz leta 2023 proti Španiji pa bo zanje motivacija, da bodo tokrat še enkrat boljši. Zgodnji izpad z Eura ni bil pričakovan, čeprav je bila skupina, v kateri sta bila prvaka Španija in Italija, na papirju težka. Svetovno prvenstvo v nogometu 2026 bo ostalo glavni cilj, vendar bi bil naslov UNL pomemben dosežek za UEFA-ino mednarodno ekipo.

Liga A Skupina 1

Poleg Portugalske in Hrvaške sta v Ligi A skupine 1 tudi Poljska in Škotska, pri čemer si obe prizadevata za okrevanje po razočarajočih rezultatih na UEFA Euro 2024. Škoti so končali na zadnjem mestu skupine A za Nemčijo in Švico, Poljaki pa zadnji v skupini D za Avstrijo in Francijo. Vsaj na papirju naj bi Portugalska in Hrvaška zagotavljali prvi mesti.

Ekipne novice

Portugalska: Martinez je pripeljal Geovanyja Quendo, Renata Veigo in Tiaga Santosa, Nogometni dresi za otroke medtem ko je opustil Joaa Cancela, Danila Pereiro in Francisca Conceicaa. Pedro Goncalves, Francisco Trincao in vratar Rui Silva so bili odpoklicani, vendar pričakujejo, da bo ekipo še naprej vodil Cristiano Ronaldo na vrhu.

Možna Portugalska XI: Costa; Dalot, Dias, A. Silva, Mendes; Palhinha, Vitinha; B. Silva, Fernandes, Leao; Ronaldo.

Hrvaška: Domagoj Vida in Marcelo Brozović sta se upokojila, Ivan pa ostaja prisoten, čeprav trenutno nima pogodbe s klubom. Lovro Majer, Josip Stanisic in Martin Erlic so vsi poškodovani, Duje Caleta-Car pa je dvomljiv. Dalić bi lahko na desno stran pripeljal Marina Pongračiča, Kristijana Jakića ali Marka Pjaco.

Možna Hrvaška XI: Livaković; Pongračič, Šutalo, Gvardiol, Sosa; Modrić, L. Sučić, Kovačič; Pašalić, Kramarič, Ivanušec.

Napoved

Čeprav v njem verjetno ne bo veliko in morda ne bo klasika, pričakujte, da bo Portugalska premagala Hrvaško in zmagovito začela Ligo narodov. Izbor: Portugalska 1, Hrvaška 0.

Similar Posts

Dodaj odgovor